Den største glæde man kan opleve

Den 4. december kl. 18 fik jeg den første ve. Og i løbet af de næste par timer blev de rimelige regelmæssige og tog til i styrke. De var smertefulde og bed virkelig, men i pausen var det som om at smerten var glemt. Ved 23.30 tiden ringede vi ud til fødeafdelingen på Hvidovre og de bad os komme.

 

I det øjeblik jeg trådte ind på fødeafdelingen var det som om at veerne stoppede. Da jordemoderen mærkede på mig var jeg da stadig heller ikke mere end 2 cm åben. Det tog lidt modet fra mig. Jeg var sikker på at jeg da måtte være mindst 4-5 cm åben nu. Hun forklarede at mange kvinder oplever at veerne går i sig selv når de ankommer til hospitalet og hun foreslog at vi tog hjem og hvilede lidt. Jeg havde ellers svoret at jeg ikke tog hjem når jeg først var kommet ud på hospitalet, men nu kunne jeg sagtens se logikken i det. Vi sagde farvel og på forhåbentlig snarlig gensyn og bevægede os mod parkeringskælderen og lige da jeg satte mig ind i bilen begyndte veerne igen.

 

Vi kørte alligevel hjemad og på vej hjem blev veerne mere og mere smertefulde og regelmæssige. Vi blev hjemme et par timer men kl. 03.00 var de fuldstændig regelmæssige med to minutter i mellem hver ve der varede ca. et minut. Vi ringede igen til Hvidovre og tog derefter derud.

 

Nu var jeg 4 cm åben og jordemoderen gjorde klar til at jeg kunne få klyx og et bad. Rasmus ringede til min bror som skulle være med til fødslen og også være Irmas gudfar når hun skulle døbes. Vi tænkte at han ville få et helt specielt bånd til Irma hvis han også oplevede hende komme til verden. Han kom i løbet af en halv time og var fuldstændig frisk og spændt på det hele.

 

Ved 04.30 tiden kom vi ind på en fødestue og jordemoderen kom ind til en snak om hvad jeg havde forestillet mig. Veerne var gode og regelmæssige og i pauserne var jeg ved fuld bevidsthed og kunne snakke med. Jeg fortalte at jeg ikke ville have epidural men gerne akupunktur og et karbad og til sidst ville jeg meget gerne have en pudendus blokade.

 

Efter samtalen med jordemoderen husker jeg kun de næste mange timer som én lang meget smertefuld ve. Hvis jeg endelig havde en pause, så var jeg så udmattet at jeg knap nok kunne åbne øjnene. På trods af anstrengelserne og de voldsomme smerter stod jeg op, lænet ind over sengen, det meste af tiden. Alle omkring mig mente at det var det bedste i forhold til at lade tyngdekræften hjælpe med til at Irma kunne komme ned og stå i bækkenet. Jeg havde simpelthen ikke kræfter til at deltage i beslutningerne der dog alligevel berørte mig.

 

Kl. blev 08.00 og der var vagtskifte. En ny jordemoder og en jordemoderstuderende overtog os og startede med at fortælle den forventningsfulde far og onkel at der var nogle timer endnu. Det hørte jeg godt og det tog modet fuldstændig fra mig. Jeg havde så forbandet ondt. Ind i mellem havde jeg sparsomme kræfter til at bede om noget smertestillende, men en epidural var desværre for sent og Rasmus mindede mig da også om at jeg jo ikke ønskede den. Hvis jeg havde kunnet havde jeg nok bedt ham om at holde mund.

 

På et tidspunkt kan jordemødrene godt høre på mig at mine smerter er for store og at veerne ikke rigtig hjælper nok. Jeg var 10 cm åben men Irma kom ikke rigtig ned og stå i bækkenet. Jeg fik derfor noget ve drop og Irma fik en elektrode på hoved.

 

Kl. 10 kom jeg op og ligge på sengen igen da pressetrangen var begyndt og mine ikke ben kunne bære mig mere. Jeg havde dog ikke mange gode presseveer, så jeg måtte klare det meste af pressearbejde selv. Endelig efter 1½ times hård arbejde med at presse selv uden veer kom Irma flyvende ud og op og ligge på min mave. Hun var uden tvivl det smukkeste jeg nogensinde har set og jeg kan stadig ikke finde ord for den lykkefølelse der spredte sig i hele kroppen helt ud i hver eneste lille celle.

 

Rasmus og jeg stak hovederne sammen og græd af glæde.

 

 

 

 

 

 

 

 

News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

 

Fødslen